De-Velgfabriek-velgen-reparatie-Rotterdam

De Velgfabriek: Specialist in velgen reparatie Rotterdam

Een set velgen maakt of breekt het uiterlijk van een auto. Daarom is een kleine schade aan uw velgen vaak al een doorn in het oog.

In het dagelijks gebruik komt u er helaas niet onderuit. Bij het in- of uitparkeren raakt u de rand van een stoep. Dat levert vaak een flinke kras op, maar het kan ook de velg vervormen. In beide gevallen is dit te repareren.

Daarnaast heeft ook het weer invloed op uw velgen. Door oxidatie verliest het materiaal zijn kleur. Ook die schade is te herstellen.

Wij van De Velgfabriek zijn dé specialist en leveren de beste kwaliteit op het gebied van velgen reparatie in Rotterdam en omstreken.

4,7/5

Op basis van 79 Google-reviews

Volkswagen-ID-velg-schade

Welke schades behandelen wij?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En soms hoeft het niet eens uw eigen schuld te zijn, maar schade aan uw velgen is altijd vervelend.

 

Parkeerschade

In het dagelijks gebruik van uw auto loopt u het risico om één of zelfs meerdere velgen te beschadigen. De meest bekende schade is het ‘stoeprandje’ tijdens het in- of uitparkeren. Door de velg langs de stoeprand te schrapen, beschadigt u het materiaal en blijft er een kras of schaafplek achter.

Schade door stoten

Zo’n kras is vervelend, maar soms kan het ook de velg vervormen. De vervorming van een velg is op het eerste oog niet altijd te zien, maar heeft invloed op het rijcomfort en de slijtage van uw banden.

 

Invloed van weer

Daarnaast speelt ook corrosie een rol. Door slecht onderhoud of weersomstandigheden kan een velg gaan oxideren. Het materiaal wordt aangetast en verliest daarmee zijn kleur en glans.

 

Alle bovengenoemde schades aan velgen repareren wij van De Velgfabriek als specialist van Rotterdam en omstreken.

Hoe repareren wij schade aan velgen in Rotterdam?

Het herstellen van een beschadigde velg is werk voor een specialist. Wij houden ons bij De Velgfabriek alleen bezig met het repareren van velgen en mogen onszelf dus specialisten noemen.

Om schade aan een velg te repareren, gebruiken wij diverse technieken. Die leggen we graag aan u uit.

 

CNC

Heeft u een velg met ‘diamond cut finish’ langs een stoeprand gereden? Dan is CNC draaien de oplossing om deze schade te herstellen.

De velg wordt eerst ingemeten. Daarna gaat de computergestuurde machine aan de slag om de schade te herstellen. Hij volgt de vormen van de velg en kan oneffenheden tot 0,01 mm verwijderen.

Na het slijpen van de toplaag wordt deze afgewerkt met een hoogglans, semi gloss of acrylaat lak.

 

Spuiten

Een lichte kras of schade aan uw velg? Dan is het spuiten van de velg vaak de oplossing om deze te herstellen.

Bij zo’n lichte schade is de laklaag beschadigd. Door het spuiten van de velg wordt deze velg weer zo goed als nieuw. Dat kan met de originele kleur, maar u kunt er ook voor kiezen om een nieuwe kleur aan te brengen.

Ook bij deze manier wordt de velg afgewerkt met een hoogglans, semi gloss of acrylaat lak.

Wilt u meer weten over velgen spuiten? Bekijk dan onze speciale pagina!

 

Poedercoaten

Een beschadigde of nieuwe velg kunnen wij beide poedercoaten. Daarmee brengen we een robuuste beschermlaag aan.

De robuuste beschermlaag van poedercoaten beschermt uw velg tegen extreme weersomstandigheden. Denk hierbij aan neerslag en winterse kou. Deze methode is dus extra geschikt voor uw wintervelgen.

In tegenstelling tot bijna al onze concurrenten verwijderen wij de lak door deze 72 uur in een ‘ontlakbad’ te dompelen. Zo voorkomen we eventuele putjes of golven in de velg. Het resultaat is fabrieksnieuw.

Wilt u meer weten over velgen poedercoaten? Bekijk dan onze speciale pagina!

Richten

Is er een (kleine) afwijking ontstaan in uw velg? Dat kan bijvoorbeeld door het raken van een stoeprand of oneffenheid in het wegdek. Dan is richten de geschikte oplossing.

Een kromme of gedeukte velg kunnen wij herstellen door richten. Met behulp van deze techniek brengen wij de velg terug naar zijn originele vorm. Dat zorgt dat de auto stopt met trillen en voorkomt schade aan de band.

Bij een kromme of gedeukte velg is het dus raadzaam om deze snel te laten herstellen. Want hoe langer u wacht, hoe langer de kans op extra schade aan uw velg of band.

Wilt u meer weten over velgen richten? Bekijk dan onze speciale pagina!

Velgen-reparatie-Rotterdam-balanceren

Wilt u uw velgen laten repareren door een specialist?

Maak direct een afspraak
Velgfabriek-Rotterdam-reparatie

Wat is onze werkwijze?

Als specialist in reparatie van velgen in en rondom Rotterdam hechten wij hoge waarde aan kwaliteit. Daarom werken wij op een vaste wijze.

 

1. Aanleveren van velgen
U brengt uw auto of velg(en) naar onze werkplaats. In het eerste geval zorgen wij voor de demontage van uw velgen.

 

2. Schoonmaken
Om uw velgen goed te kunnen repareren, poedercoaten of lakken is het belangrijk om ze eerst goed schoon te maken. Dit doen wij van binnen en van buiten.

 

3.Bepalen van de schade
Is de velg beschadigd? Dan beoordelen wij deze schade na het schoonmaken. Zo zijn de oneffenheden beter zichtbaar en weten we zeker dat wij niks over het hoofd zien.

 

4.Ontlakken van de velg
Is er sprake van poedercoaten? Dan wordt de velg eerst 72 uur ondergedompeld in een ‘ontlakbad’ zodat de lak loslaat. Dit voorkomt eventuele putjes of golven in de velg.

 

5. Schade repareren
Na het schoonmaken en eventuele ontlakken van de velg, wordt de schade gerepareerd.

 

6. Lak of poedercoating aanbrengen
Als de schade is gerepareerd, wordt de laklaag of poedercoating op de velg aangebracht.

 

7. Afwerken van de velg
Na het aanbrengen van de nieuwe laklaag of poedercoating wordt de velg afgewerkt. Dit gebeurt in hoogglans, semi gloss of matte acrylaat.

 

8. Monteren van de velgen
Als laatste stap worden de velgen gemonteerd op de auto. Deze worden gecontroleerd en gebalanceerd om eventuele trillingen te voorkomen.

Waarom kiezen voor De Velgfabriek voor reparatie van velgen in Rotterdam?

In Rotterdam en omstreken zijn wij van De Velgfabriek dé specialist op het gebied van reparatie van velgen. Dit komt omdat wij alleen het herstellen van velgen voor onze rekening nemen.

Veel van onze concurrenten hebben het herstellen van velgen als bijzaak. Dat doen zij naast hun dagelijkse werkzaamheden als garage of autoschadeherstelbedrijf. Bij de Velgfabriek houden wij ons alleen bezig met het repareren, spuiten of poedercoaten van velgen.

Wij werken net iets anders. Bij het proces van poedercoaten maken wij bijvoorbeeld gebruik van een speciaal ‘ontlakbad’ dat de verf verwijderd van de velg. Dit zorgt dat de velg niet beschadigd wordt. Dit proces kost iets meer tijd, maar levert dus wel een hogere kwaliteit op.

Die kwaliteit, dat is precies waar wij voor staan bij De Velgfabriek. Pas als de velg in zo goed als nieuw of in nieuwstaat is, zijn wij tevreden!

De specialist op het gebied van velgen

  • Velg herstel op het hoogste niveau
  • Vrijblijvend advies
  • Geen zichtbaar beitelpatroon
  • U wordt altijd geholpen met een glimlach
  • Haal- en brengservice
  • Hoogst haalbare glansgraad

Dit zeggen onze klanten over ons:

Hans Van Meel

Gisteren mijn velgen opgehaald.
Als deze gasten het niet kunnen repareren dan weet ik het ook niet meer..

Mijn velgen waren als nieuw en mooi gepoedercoat

Moritz Vennik

Moritz Vennik

De mannen van velgfabriek kunnen zichzelf gerust kunstenaars noemen. Er werken vriendelijke mensen met een liefde voor auto’s. De resultaten spreken voor zich. Achteraf bleek er zich een probleem voor te doen met het ventiel. Maar, deze werd snel opgelost. Top!

Cesar Fonseca

Mijn velgen waren al jaren ontzettend beschadigd en gecorrodeerd. Ik dacht dat ze niet meer te repareren waren, maar de jongens van velgfabriek hebben ze weer als fabrieks nieuw gemaakt. Zelfs de binnenzijde van de velgen waren weer als nieuw. Hoop niet meer terug te komen maar zou nergens anders naar toe gaan met beschadigde velgen.

Velg-Nissan

Hoe lang duurt de reparatie?

De duur van de reparatie van een velg is afhankelijk van de schade. Is de schade grof? Dan duurt het waarschijnlijk iets langer.

In veel gevallen kunnen wij een velg binnen 72 uur repareren. Dat geldt voor de meeste herstelwerkzaamheden. Als er wordt gekozen voor poedercoaten, dan is de duur iets langer. Het proces van ontlakken duurt namelijk al 72 uur.

Wilt u weten hoe lang de reparatie duurt? Neem dan telefonisch contact met ons op of rij langs bij onze werkplaats. Dan geven wij direct een indicatie.

Wat kost de reparatie?

Het type velg en de ernst van de schade is bepalend voor de prijs. Een lichte schade is waarschijnlijk eenvoudiger om te herstellen, dus die brengt ook minder kosten met zich mee. Door het analyseren van de schade kunnen wij een goede inschatting maken.

Wilt u graag weten wat de reparatie gaat kosten? Neem dan telefonisch contact met ons op of rij langs bij onze werkplaats.

Velg-BMW
Mercedes-AMG-voor
Mercedes-AMG-na
Lamborghini-Urus-voor
Lamborghini-Urus-na
Abarth-Fiat-voor
Abarth-Fiat-na
Mercedes-AMG-voor
Mercedes-AMG-na
Lamborghini-Urus-voor
Lamborghini-Urus-na
Abarth-Fiat-voor
Abarth-Fiat-na

Voor zakelijke klanten: haal- en brengservice

Speciaal voor u als zakelijke klanten bieden wij extra service. In een straal van 25 km rondom Heinenoord bieden wij haal- en brengservice.

Bent u een dealer, garage, leasebedrijf of schadeherstelbedrijf? Dan kunt u bij ons uw velgen laten repareren. De tarieven zijn voor u als zakelijke klant iets scherper en u profiteert tevens van de haal- en brengservice.

Wilt u meer weten? Bel ons dan op +31 (0)85 2006 916

BMW-velg-zwart

Wilt u ook uw velgen laten repareren in de buurt van Rotterdam?

Bent u benieuwd wat de kosten zijn voor het repareren van uw velgen in de buurt van Rotterdam? Vul dan het formulier in!

U kunt ons ook bereiken per e-mail of telefoon.

Tel: +31 (0)85 2006 916

E-mail: info@develgfabriek.nl

Offerte aanvragen