Velgen-richten

De Velgfabriek: specialist in velgen richten

Merkt u tijdens het rijden een trilling in of aan uw auto? Dan bestaat er een grote kans dat één van uw velgen beschadigd is.

Zo’n kleine beschadiging aan uw velg is met het blote oog niet te zien, maar u merkt het direct tijdens het rijden. De kleinste afwijking zorgt bij hogere snelheden al voor instabiliteit. Dat resulteert vaak in trillingen tijdens het rijden.

Een trillende auto is vervelend, maar een kromme velg kan nog veel meer gevolgen hebben. Zo levert het een snellere en onevenredige slijtage op aan onderdelen. Ook dat ziet u niet, maar zorgt wel voor gevaarlijke situaties.

Daarom is het verstandig om uw velgen te laten richten door een specialist. Wij van De Velgfabriek in Barendrecht staan voor u klaar!

4,7/5

Op basis van 79 Google-reviews

Mercedes-velg

Zo ontstaat een beschadiging aan uw velg

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Letterlijk. Want een beschadiging aan uw velgen loopt u makkelijker op dan u denkt.

U kunt bijvoorbeeld tijdens het inparkeren de stoeprand raken. Dat levert in sommige gevallen alleen een kras op, maar de velg kan ook vervormd raken. Net als bij het raken van een kuil of steen.

Ook bij een drempel kunt u uw velg beschadigen. Door een te hoge snelheid raakt de velg uit haar oorspronkelijke vorm.

Kromme velg? Dit merkt u!

U kunt een beschadigde aan uw velg niet altijd zien, maar in de meeste gevallen is zo’n beschadiging wel te merken tijdens het rijden.

Als u met een beschadigde velg rijdt, zijn er trillingen waar te nemen. Dat kan een trilling aan het stuur zijn, maar ook aan een stoel of andere onderdelen van uw auto. U merkt dit meestal bij hogere snelheden.

Zo’n kromme velg merkt u dus tijdens het rijden. Daarnaast kan uw garage u wijzen op een kromme velg als er sprake is van onevenredige slijtage. Denk hierbij aan schokdempers, lagers of banden.

Twijfelt u of uw velg beschadigd is? Rij dan eens langs bij onze werkplaats in Barendrecht en laat één van onze specialisten kijken. Wij kunnen uw velgen richten.

band-205-55-R16-H
proces-van-richten-velgen

Specialist in velgen richten

Een kromme velg is gelukkig te herstellen. Deze methode heet velgen richten en gebeurt met een speciale richtmachine.

Door de velg te laten draaien, detecteert deze speciale richtmachine zelfs de kleinste afwijkingen. Dit is millimeterwerk. Zijn de afwijkingen in kaart gebracht? Dan gaan we aan de slag met het herstel.

De hydraulische pers drukt de velg terug in haar oorspronkelijke vorm. Dit is het richten van een velg. Wij zorgen, met uiterste precisie, dat de afwijkingen van de velg worden hersteld.

U brengt uw auto of velg naar onze werkplaats. In het eerste geval zorgen wij voor de demontage en montage van uw velgen.

Dit zeggen onze klanten over ons:

Hans Van Meel

Gisteren mijn velgen opgehaald.
Als deze gasten het niet kunnen repareren dan weet ik het ook niet meer..

Mijn velgen waren als nieuw en mooi gepoedercoat

Moritz Vennik

Moritz Vennik

De mannen van velgfabriek kunnen zichzelf gerust kunstenaars noemen. Er werken vriendelijke mensen met een liefde voor auto’s. De resultaten spreken voor zich. Achteraf bleek er zich een probleem voor te doen met het ventiel. Maar, deze werd snel opgelost. Top!

Cesar Fonseca

Mijn velgen waren al jaren ontzettend beschadigd en gecorrodeerd. Ik dacht dat ze niet meer te repareren waren, maar de jongens van velgfabriek hebben ze weer als fabrieks nieuw gemaakt. Zelfs de binnenzijde van de velgen waren weer als nieuw. Hoop niet meer terug te komen maar zou nergens anders naar toe gaan met beschadigde velgen.

Velg-van-BWM-lichtmetaal

Welke soorten velgen zijn te herstellen met richten?

Zowel lichtmetalen als stalen velgen zijn geschikt om te herstellen door middel van richten. De ernst van de schade is ook bepalend.

Een vervormde velg is goed te herstellen met behulp van richten, maar bij een forse deuk kan het materiaal ook verder beschadigd zijn. Dan ontstaat er een scheur of zelfs een gat.

Daarom beoordelen wij altijd eerst de staat van de velg. Is deze weer zo goed als nieuw te maken? Dan gaan wij aan de slag met velgen richten!

Uw velgen laten richten door een expert?

Maak direct een afspraak

Wat zijn de kosten voor het richten van velgen?

De kosten voor velgen richten zijn afhankelijk van de grootte van de velg. Ook de staat van de velg is van invloed.

In de meeste gevallen is het richten van een velg eenvoudig, maar soms is de schade ernstiger dan gedacht. Dan is alleen het richten niet voldoende om de velg terug te krijgen in de originele staat.

Wij streven naar de hoogste kwaliteit. Daarom beoordelen wij de schade als u bij ons in de werkplaats bent. Zo weet u zeker dat het eindresultaat helemaal voldoet aan uw wensen!

Wilt u weten wat de kosten zijn? Bel ons dan op +31 (0)85 2006 916 of kom langs in onze werkplaats. Daar helpen wij u graag verder!

velg-in-de-velgfabriek

Kies voor de professionals van De Velgfabriek

In veel gevallen is velgen richten bijzaak. Maar niet bij De Velgfabriek, want wij zijn gespecialiseerd in het herstellen van velgen.

Wij zijn dagelijks bezig met het herstellen van schades aan velgen. Dat is het enige wat wij doen in onze werkplaats. Zo houden wij ons bezig met richten, maar ook met CNC draaien en poedercoaten. Wij zorgen dat uw velgen weer zo goed als nieuw zijn.

Gegarandeerd de hoogste kwaliteit door middel van de nieuwste technieken, dat is De Velgfabriek in Barendrecht.

Wilt u meer weten over velgen reparatie? Bekijk dan onze speciale pagina!

Zo maken wij het verschil

  • Herstel op het hoogste niveau
  • Geen zichtbaar beitelpatroon
  • Geholpen met een glimlach
  • Hoogst haalbare glansgraad
  • Vrijblijvend advies
  • Haal- en brengservice
MINI-cooper-bij-dealer

Wij zijn er ook voor zakelijke klanten

Heeft u een eigen schadeherstelbedrijf, garage, leasemaatschappij of dealer? Dan krijgt u bij De Velgfabriek extra service en scherpe tarieven!

In een straal van 25 km rondom Barendrecht bieden wij haal- en brengservice. Zo kunt u zich richten op uw eigen werk, terwijl wij aan de slag gaan met uw velgen.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons dan op +31 (0)85 2006 916.

Wilt u ook uw velgen laten richten?

Bent u benieuwd wat de kosten zijn voor het richten van uw velgen? Vul dan het formulier in!

U kunt ons ook bereiken per e-mail of telefoon.

Tel: +31 (0)85 2006 916

E-mail: info@develgfabriek.nl

Offerte aanvragen