BMW-M-Sport-velg-header-Den-Haag

Specialist in velgen reparatie Den Haag: De Velgfabriek

Uw velgen maken of breken het uiterlijk van uw auto. Daarom is de kleinste schade aan uw velgen al erg vervelend.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Door het dagelijks gebruik van uw auto loopt u risico op het beschadigen van uw velgen. U raakt bijvoorbeeld bij het in- of uitparkeren de rand van een stoep. Dat zorgt voor een flinke kras of schaafplek.

Is de klap iets harder? Dan kan het zelfs zo zijn dat uw velg vervormd raakt. Dat levert een verminderd rijcomfort op en kan zelfs de band beschadigen. Zo’n schade is niet altijd met het blote oog te zien.

Ook het weer heeft invloed op de staat van uw velgen. Door koude temperaturen en neerslag kan er corrosie ontstaan. Dit zorgt dat het materiaal verkleurt.

Als u in de buurt van Den Haag woont, kunt u met deze schades terecht bij De Velgfabriek. Wij zijn dé specialist op het gebied van reparatie van velgen!

4,7/5

Op basis van 79 Google-reviews

Beschadigde-VW-velg

Wat voor soort schades behandelen wij?

Er zijn diverse soorten schades aan velgen. Die ontstaan door een ongelukje bij het inparkeren, maar ook door de invloed van het weer.

 

Schade door parkeren

Bij het in- of uitparkeren van uw auto loopt u het risico om uw velg te beschadigen. Dat is de meest bekende van allemaal. Draait u iets te strak langs de stoeprand, dan zit er al snel een flinke kras op uw velg. Of zelfs een grote schaafplek.

 

Schade door stoten

Gaat het iets harder? Dan bestaat zelfs de kans dat uw velg vervormd raakt. Dit is op het eerste oog niet eens altijd te zien, maar wel merkbaar tijdens het rijden. De auto gaat dan trillen. Het kan ook uw band beschadigen.

 

Schade door weersinvloeden

Daarnaast is ook het weer of slecht onderhoud van invloed. Dit kan het oxideren van uw velg veroorzaken. De oxidatie tast het materiaal van de velg aan en verliest daarmee zijn glans en kleur.

 

Wij van De Velgfabriek zijn specialist op het gebied van reparatie van velgen in de buurt van Den Haag en kunnen u met al deze schades helpen.

Welke methodes voor het repareren van velgen gebruiken wij?

Een beschadigde velg repareren is werk voor een specialist. Wij van de Velgfabriek houden ons alleen bezig met het herstellen, spuiten en poedercoaten van velgen.

Om een velg met schade te repareren, maken wij gebruik van diverse technieken. Wij leggen deze graag aan u uit.

 

CNC afdraaien

Zijn uw velgen voorzien van een ‘diamond cut finish’ en heeft u een stoeprand geraakt? Dan is CNC afdraaien de geschikte techniek om deze schade te herstellen.

Eerst wordt de velg ingemeten. Dan volgt de computergestuurde machine de vormen van uw velg. Deze kan oneffenheden en afwijkingen tot 0,01 mm detecteren en verwijderen.

Als de toplaag is hersteld, wordt deze afgewerkt met een lak. Dat kan hoogglans, semi gloss of acrylaat lak zijn.

 

Spuiten

Heeft uw velg een lichte kras of schade? Dan kunnen wij deze herstellen met behulp van spuiten.

Een lichte beschadiging betreft vaak alleen de toplaag. Door de velg te spuiten, wordt deze weer zo goed als nieuw. U kunt voor de originele kleur kiezen, maar ook een nieuwe kleur is mogelijk.

Bij spuiten wordt de velg ook afgewerkt met een hoogglans, semi gloss of acrylaat lak.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Bekijk dan onze pagina over velgen spuiten.

 

Poedercoaten

De meeste duurzame techniek is poedercoaten. Dit kunnen wij zowel bij een beschadigde als een nieuwe velg doen.

Een velg voorzien van poedercoating is beschermd tegen extreme weersomstandigheden. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld winterse kou of neerslag. Daarom passen wij deze techniek vaak toe bij wintervelgen.

Wij werken met de hoogste kwaliteit poedercoating. Daarnaast verwijderen wij de huidige lak door deze 72 uur onder te dompelen in een ‘ontlakbad’ in plaats van zandstralen. Dit voorkomt eventueel putjes of golven in de velg.

Na het poedercoaten is uw velg weer als fabrieksnieuw. Er zijn geen sporen van de oorspronkelijke schade meer te vinden.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Bekijk dan onze pagina over velgen poedercoaten.

 

Richten

Zit er een (kleine) afwijking in uw velg? Dat kan gebeuren door het raken van een stoeprand of andere oneffenheid in het wegdek. U voelt dit soms ook met rijden doordat uw auto trilt.

Door middel van richten kunnen wij een kromme of gedeukte velg repareren. Dit brengt de velg terug in zijn oorspronkelijke vorm. Uw auto stopt met trillen en u voorkomt schade aan uw band.

Een gedeukte of kromme velg heeft een hoge prioriteit omdat deze ook schade aan uw band kan veroorzaken. Daarom adviseren wij in zo’n geval zo snel mogelijk langs te komen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Bekijk dan onze pagina over velgen richten.

De-Velgfabriek-velgen-reparatie
Mercedes-AMG-voor
Mercedes-AMG-na
Peugeot-velg-voor
Peugeot-velg-na
VW-velg-voor
VW-velg-na
Mercedes-AMG-voor
Mercedes-AMG-na
Peugeot-velg-voor
Peugeot-velg-na
VW-velg-voor
VW-velg-na

Uw velgen door ons laten repareren?

Maak direct een afspraak
Velg-Lamborghini-zwart

Hoe werken wij?

In de buurt van Den Haag zijn wij dé specialist op het gebied van het repareren van schade aan velgen. Dat hebben wij te danken aan de onderstaande werkwijze.

 

1. Aanleveren van velgen
Uw velg(en) of uw auto brengt u naar onze werkplaats. In het tweede geval zorgen wij voor demontage van uw velgen.

 

2. Reinigen
Wij starten altijd het met schoonmaken van uw velgen. Dit doen wij van binnen en van buiten. Dat is noodzakelijke om schades te detecteren, maar ook om uw velg te poedercoaten of lakken.

 

3. Schade bepalen
Heeft uw velg een beschadiging? Wij beoordelen deze schade na het schoonmaken van uw velg. Oneffenheden worden zo beter zichtbaar.

 

4. Velg ontlakken
Indien u kiest voor een poedercoating, is het belangrijk om de velg eerst in zijn geheel te ontlakken. Dit doen wij in een zogenaamd ‘ontlakbad’ en duurt 72 uur. Deze manier van ontlakken voorkomt putjes en golven in de velg.

 

5. Schade repareren
Als de velg schoongemaakt is en eventueel ontdaan is van zijn lak, wordt de schade gerepareerd.

 

6. Aanbrengen van lak of poedercoating
Na reparatie van de schade aan uw velg wordt er een lak of poedercoating aangebracht.

 

7. Velgen afwerken
Voor het afwerken van de velg gebruiken wij een hoogglans, semi gloss of matte acrylaat lak.

 

8. Monteren van de velgen
Is de velg volledig hersteld? Dan monteren wij deze op de auto. De velg wordt gecontroleerd en gebalanceerd om trillingen en/of slijtage te voorkomen.

Waarom kiest u voor De Velgfabriek voor velgen reparatie in Den Haag?

In Den Haag en omstreken zijn wij dé specialist op het gebied van reparatie van velgen. Wij houden ons alleen bezig met het repareren, spuiten en poedercoaten van zowel nieuwe als gebruikte velgen.

Onze concurrenten hebben het herstellen van velgen vaak als bijzaak. Dit doen zij naast hun dagelijkse werkzaamheden als autoschadeherstelbedrijf of garage. Daar ligt dus vaak niet hun focus op.

Omdat wij gespecialiseerd zijn in velgen, hebben wij veel kennis. Zo werken wij ook net iets anders dan anderen. Wij werken met de hoogste kwaliteit poedercoating die verkrijgbaar is en leveren dus ook zeer hoge kwaliteit.

Daarnaast is ons proces van ontlakken anders. De meeste kiezen voor zandstralen, maar dit kan putjes en golven veroorzaken. Daarom kiezen wij voor een ‘ontlakbad’ van 72 uur om de lak te verwijderen. Uw velg blijft hiermee intact.

Wij staan bekend om onze hoge kwaliteit en kennis. Dat maakt ons een specialist op het gebied van velgen in de buurt van Den Haag. Is de velg zo goed als nieuw of zelfs fabrieksnieuw? Pas dan zijn wij tevreden!

  • Velg herstel op het hoogste niveau
  • Vrijblijvend advies
  • Geen zichtbaar beitelpatroon
  • U wordt altijd geholpen met een glimlach
  • Haal- en brengservice
  • Hoogst haalbare glansgraad
Mercedes-velg

Hoe lang duurt het repareren van uw velg?

Het repareren van een velg is niet bij iedere schade hetzelfde. Er worden diverse technieken toegepast en ook de ernst van de schade is van invloed.

Is de schade grof? Dan hebben wij waarschijnlijk iets meer tijd nodig om deze te kunnen herstellen.

In de meeste gevallen kunnen wij uw velgen binnen 72 uur repareren. Dat is bij de standaard herstelwerkzaamheden zo. Indien u kiest voor poedercoaten, dan zal het meer tijd in beslag nemen. Daar duurt alleen het ontlakken al 72 uur.

Als u wilt weten hoe lang de reparatie gaat duren, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)85 2006 916. Of rij langs bij onze werkplaats!

 

Wat zijn de kosten van reparatie?

Niet iedere velg is hetzelfde. Dat geldt ook voor het type schade. Daarom kunnen wij niet één prijs afgeven voor de reparatie.

Een kleine schade is eenvoudiger te herstellen dan een grote schade. De kosten zijn dus afhankelijk van uw wensen. Door het analyseren van de schade kunnen wij een goede inschatting maken van de uiteindelijke kosten.

Bent u benieuwd wat de kosten zullen zijn? Bel ons dan op +31 (0)85 2006 916. Of kom langs in onze werkplaats in de buurt van Den Haag.

Velg-Ferrari

Dit zeggen onze klanten over ons:

Moritz Vennik

Moritz Vennik

De mannen van velgfabriek kunnen zichzelf gerust kunstenaars noemen. Er werken vriendelijke mensen met een liefde voor auto’s. De resultaten spreken voor zich. Achteraf bleek er zich een probleem voor te doen met het ventiel. Maar, deze werd snel opgelost. Top!

Cesar Fonseca

Mijn velgen waren al jaren ontzettend beschadigd en gecorrodeerd. Ik dacht dat ze niet meer te repareren waren, maar de jongens van velgfabriek hebben ze weer als fabrieks nieuw gemaakt. Zelfs de binnenzijde van de velgen waren weer als nieuw. Hoop niet meer terug te komen maar zou nergens anders naar toe gaan met beschadigde velgen.

Hans Van Meel

Gisteren mijn velgen opgehaald.
Als deze gasten het niet kunnen repareren dan weet ik het ook niet meer..

Mijn velgen waren als nieuw en mooi gepoedercoat

Extra service voor zakelijke klanten: haal- en brengservice

Bent u een schadeherstelbedrijf, garage, leasebedrijf of dealer? Dan profiteert u bij De Velgfabriek van onze extra service!

In een straal rondom 25 km van Heinenoord bieden wij haal- en brengservice. Zo kunt u zich focussen op uw eigen werk en gaan wij aan de slag met uw velgen. Daarnaast bieden wij u als zakelijke klanten ook scherpere tarieven.

Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons dan op +31 (0)85 2006 916.

Velgfabriek-Den-Haag-reparatie

Wilt u ook uw velgen laten repareren in de omgeving van Den Haag?

Bent u benieuwd wat de kosten zijn voor het repareren van uw velgen in de buurt van Den Haag? Vul dan het formulier in!

U kunt ons ook bereiken per e-mail of telefoon.

Tel: +31 (0)85 2006 916

E-mail: info@develgfabriek.nl

Offerte aanvragen