velgen richten zeeland

Velgen richten Zeeland: uw velg wordt weer spik en span

Als u tijdens het rijden trillingen in of aan uw auto opmerkt, is de kans groot dat een van uw velgen beschadigd zijn. Een kleine beschadiging aan de velg kan niet altijd met het blote oog worden gezien, maar u merkt het direct tijdens het autorijden. Zelfs de kleinste afwijking kan bij hogere snelheden instabiliteit veroorzaken, wat vaak resulteert in trillingen tijdens het rijden.

Een trillende auto is vervelend, maar een kromme velg kan ernstige gevolgen hebben. Het kan leiden tot snellere en onevenredige slijtage aan onderdelen, wat onzichtbaar is maar wel gevaarlijke situaties kan veroorzaken.

Bij De Velgfabriek richten we dagelijks velgen in onze werkplaats. We herstellen de beschadigde velg en maken hem weer als nieuw.

Wilt u weten waarom steeds meer particulieren en bedrijven kiezen voor velgen richten Zeeland bij De Velgfabriek? Lees dan verder en ontdek de voordelen van onze service!

4,7/5

Op basis van 79 Google-reviews

Mercedes-velg

Hoe kan het dat mijn velg vervormt?

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje, letterlijk. Een beschadiging aan uw velgen is namelijk makkelijker opgelopen dan u denkt.

Tijdens het inparkeren kunt u bijvoorbeeld de stoeprand raken. Dit levert soms alleen een kras op, maar het kan ook leiden tot vervorming van de velg, net als bij het raken van een kuil of steen.

Zelfs wanneer u net te hard rijdt over een drempel, kunt u uw velgen beschadigen. Een te hoge snelheid kan ervoor zorgen dat de velg uit haar oorspronkelijke vorm raakt.

Velgen richten Zeeland: een kromme velg merkt u tijdens het autorijden

Niet alle beschadigingen aan uw velg zijn zichtbaar, maar in de meeste gevallen kunt u tijdens het rijden wel merken dat er iets mis is.

Als u met een beschadigde velg rijdt, zijn er trillingen waarneembaar. Dit kan een trilling aan het stuur zijn, maar ook aan een stoel of andere onderdelen van uw auto. U merkt dit meestal bij hogere snelheden.

Een kromme velg is dus voelbaar tijdens het rijden. Daarnaast kan uw garage u wijzen op een kromme velg als er sprake is van onevenredige slijtage. Dit kan onder meer merkbaar zijn bij schokdempers, lagers of banden.

Twijfelt u of u een kromme velg heeft en bent u op zoek naar een specialist voor velgen richten Zeeland? Kom dan gerust langs onze werkplaats.

band-205-55-R16-H
velgen richten zeeland doe je bij de velgfabriek

Hoe werkt velgen richten?

Gelukkig is een kromme velg te herstellen door middel van velgen richten, wat gebeurt met behulp van een speciale richtmachine.

Deze machine detecteert zelfs de kleinste afwijkingen door de velg te laten draaien. Het gaat hierbij om millimeterwerk. Zodra alle afwijkingen in kaart zijn gebracht, beginnen we met het herstel.

Met behulp van een hydraulische pers wordt de velg teruggebracht in haar oorspronkelijke vorm. Dit is het richten van de velg. Wij zorgen ervoor dat alle afwijkingen met uiterste precisie worden hersteld.

Als u uw auto naar onze werkplaats brengt, zorgen wij voor de demontage en montage van uw velgen.

Dit zeggen onze klanten over ons:

Hans Van Meel

Gisteren mijn velgen opgehaald.
Als deze gasten het niet kunnen repareren dan weet ik het ook niet meer..

Mijn velgen waren als nieuw en mooi gepoedercoat

Moritz Vennik

Moritz Vennik

De mannen van velgfabriek kunnen zichzelf gerust kunstenaars noemen. Er werken vriendelijke mensen met een liefde voor auto’s. De resultaten spreken voor zich. Achteraf bleek er zich een probleem voor te doen met het ventiel. Maar, deze werd snel opgelost. Top!

Cesar Fonseca

Mijn velgen waren al jaren ontzettend beschadigd en gecorrodeerd. Ik dacht dat ze niet meer te repareren waren, maar de jongens van velgfabriek hebben ze weer als fabrieks nieuw gemaakt. Zelfs de binnenzijde van de velgen waren weer als nieuw. Hoop niet meer terug te komen maar zou nergens anders naar toe gaan met beschadigde velgen.

Velg-van-BWM-lichtmetaal

Welke soorten velgen kunnen jullie richten?

Zowel lichtmetalen als stalen velgen zijn geschikt om te herstellen door middel van richten, maar de ernst van de schade speelt daarbij wel een rol.

Een vervormde velg is vaak goed te herstellen met behulp van richten, maar als er sprake is van een forse deuk, kan het materiaal ook verder beschadigd zijn. Dit kan leiden tot een scheur of zelfs een gat.

Daarom beoordelen wij altijd eerst de staat van de velg voordat we aan de slag gaan met velgen richten. Als het mogelijk is om de velg weer zo goed als nieuw te maken, dan gaan we daarvoor!

Uw velgen laten richten door een expert?

Maak direct een afspraak

Velgen richten Zeeland: zo maken onze velgschade experts uw velg weer als nieuw

In onze werkplaats hebben onze professionals al duizenden velgen gericht en weer voorzien van nieuwe lak. Dat doen wij altijd volgens een vast schema, want zo kunnen wij u de hoogst mogelijke kwaliteit bieden.

Dit is ons vaste schema:

1. Aanleveren van velgen
Uw velgen worden door ons gedemonteerd. U kunt ze ook los aanleveren.

2. Reinigen
Wij maken uw velgen van binnen én van buiten schoon.

3. Inspecteren
In alle gevallen inspecteren wij uw velgen op (kleine) schades.

4. Verwijderen van lak
De huidige lak van uw velgen wordt verwijderd.

5. Repareren en/of richten
Zijn er (kleine) schades geconstateerd? Dan herstellen wij deze.

6. Spuiten
Wij spuiten uw velgen in de originele of nieuwe kleur.

7. Afwerken
In alle gevallen worden uw velgen afgewerkt met een hoogglans, semi-gloss of matte acrylaat lak.

8. Monteren
Is uw velg 100% in orde? Dan gaan wij over tot montage!

velg-in-de-velgfabriek

Wat kost velgen richten Zeeland?

Dit kan per type velg en de schade verschillen.

U ontvangt bij velgen richten Zeeland een prijs op maat. Dit is afhankelijk van de beschadiging en uw type velg. Zo betaalt u bij ons dus nooit meer dan nodig.

Bent u benieuwd naar een indicatie van de prijs? Neem dan contact met ons op via
+31 (0)85 2006 916 of stuur een e-mail naar info@velgfabriek.nl.

 

Zo maken wij het verschil

  • Herstel op het hoogste niveau
  • Geen zichtbaar beitelpatroon
  • Geholpen met een glimlach
  • Hoogst haalbare glansgraad
  • Vrijblijvend advies
  • Haal- en brengservice
velgen richten zeeland voor alle velgen

Velgen richten Zeeland: Zakelijke klanten krijgen extra voordeel

Veel bedrijven in Zeeland en omstreken werken al samen met ons vanwege de extra voordelen die we bieden!

Als garage, dealer of leasebedrijf profiteert u bij ons van extra scherpe tarieven. Op die manier kunt u uw klanten helpen bij het richten én spuiten van hun velgen, zodat deze weer fabrieksnieuw zijn. Wij staan klaar om deze werkzaamheden voor u uit te voeren.

Bovendien bieden wij een haal- en brengservice binnen een straal van 25 km rondom Heinenoord.

Wilt u ook uw velgen laten richten?

Bent u benieuwd wat de kosten zijn voor het richten van uw velgen? Vul dan het formulier in!

U kunt ons ook bereiken per e-mail of telefoon.

Tel: +31 (0)85 2006 916

E-mail: info@develgfabriek.nl

Offerte aanvragen