velgen richten oud-beijerland

Velgen richten Oud-Beijerland: uw velg weer als nieuw

Wanneer u tijdens het besturen van uw voertuig schuddingen voelt, is het zeer waarschijnlijk dat één van uw velgen enige schade heeft opgelopen. Het kan zijn dat een minuscule beschadiging op de velg visueel niet gemakkelijk te herkennen is, maar het heeft direct invloed op de manier waarop de auto zich op de weg gedraagt. Zelfs de meest nietige onregelmatigheid kan, wanneer u op hogere snelheden rijdt, leiden tot instabiliteit, hetgeen vaak resulteert in een trillend gevoel tijdens het rijden.

Een schuddende auto is niet prettig, en een misvormde velg kan serieuze consequenties met zich meebrengen. Dit kan resulteren in een verhoogde en onregelmatige slijtage van onderdelen, wat niet altijd zichtbaar is, maar wel gevaarlijk kan zijn.

Bij De Velgfabriek in Oud-Beijerland zijn we elke dag bezig met het repareren van velgen in onze goed uitgeruste werkplaats. We zorgen ervoor dat de beschadigde velg vakkundig hersteld wordt en weer in uitstekende staat verkeert.

Bent u benieuwd waarom een toenemend aantal particulieren en ondernemingen kiezen voor velgen richten in Oud-Beijerland bij De Velgfabriek? Lees dan verder en kom meer te weten over de voordelen van onze diensten!

4,7/5

Op basis van 79 Google-reviews

Mercedes-velg

Hoe kan het dat mijn velg vervormt?

Een ongelukje is snel gebeurd, en dat geldt ook voor uw velgen; de schade kan sneller ontstaan dan u verwacht.

Bij het parkeren kan het gebeuren dat u per ongeluk tegen de stoeprand aanrijdt. Soms resulteert dit alleen in een kras, maar het kan ook de velg vervormen, vergelijkbaar met het geval wanneer u een gat in de weg of een steen raakt.

Zelfs als u iets te snel over een verkeersdrempel rijdt, bestaat de kans dat uw velgen schade oplopen. Een te hoge snelheid kan ertoe leiden dat de velg zijn oorspronkelijke vorm verliest.

Velgen richten Oud-Beijerland: een kromme velg merkt u tijdens het autorijden

Niet alle schade aan uw velg is met het blote oog te zien, maar vaak zult u tijdens het autorijden wel opmerken dat er iets niet in orde is.

Wanneer u rondrijdt met een beschadigde velg, kunt u trillingen ervaren. Dit kan zich uiten in de vorm van een trillend stuurwiel, maar ook in trillingen in de stoel of andere delen van de auto. Dit is doorgaans vooral merkbaar bij hogere snelheden.

Dus, als u een vervormde velg heeft, is dit vaak voelbaar tijdens het besturen van de auto. Bovendien kan uw monteur u attenderen op een probleem met de velg als er onregelmatige slijtage wordt geconstateerd. Dit kan bijvoorbeeld invloed hebben op schokdempers, wiellagers of banden.

Bent u niet zeker of uw velg wellicht vervormd is en zoekt u een expert op het gebied van velgen richten in Oud-Beijerland? Aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan onze werkplaats.

band-205-55-R16-H
velgen richten oud-beijerland

Hoe werkt velgen richten?

Gelukkig is een kromme velg te herstellen door middel van velgen richten, wat gebeurt met behulp van een speciale richtmachine.

Deze machine detecteert zelfs de kleinste afwijkingen door de velg te laten draaien. Het gaat hierbij om millimeterwerk. Zodra alle afwijkingen in kaart zijn gebracht, beginnen we met het herstel.

Met behulp van een hydraulische pers wordt de velg teruggebracht in haar oorspronkelijke vorm. Dit is het richten van de velg. Wij zorgen ervoor dat alle afwijkingen met uiterste precisie worden hersteld.

Als u uw auto naar onze werkplaats brengt, zorgen wij voor de demontage en montage van uw velgen.

Dit zeggen onze klanten over ons:

Hans Van Meel

Gisteren mijn velgen opgehaald.
Als deze gasten het niet kunnen repareren dan weet ik het ook niet meer..

Mijn velgen waren als nieuw en mooi gepoedercoat

Moritz Vennik

Moritz Vennik

De mannen van velgfabriek kunnen zichzelf gerust kunstenaars noemen. Er werken vriendelijke mensen met een liefde voor auto’s. De resultaten spreken voor zich. Achteraf bleek er zich een probleem voor te doen met het ventiel. Maar, deze werd snel opgelost. Top!

Cesar Fonseca

Mijn velgen waren al jaren ontzettend beschadigd en gecorrodeerd. Ik dacht dat ze niet meer te repareren waren, maar de jongens van velgfabriek hebben ze weer als fabrieks nieuw gemaakt. Zelfs de binnenzijde van de velgen waren weer als nieuw. Hoop niet meer terug te komen maar zou nergens anders naar toe gaan met beschadigde velgen.

Velg-van-BWM-lichtmetaal

Welke soorten velgen kunnen jullie richten?

Zowel lichtmetalen als stalen velgen zijn geschikt om te herstellen door middel van richten, maar de ernst van de schade speelt daarbij wel een rol.

Een vervormde velg is vaak goed te herstellen met behulp van richten, maar als er sprake is van een forse deuk, kan het materiaal ook verder beschadigd zijn. Dit kan leiden tot een scheur of zelfs een gat.

Daarom beoordelen wij altijd eerst de staat van de velg voordat we aan de slag gaan met velgen richten. Als het mogelijk is om de velg weer zo goed als nieuw te maken, dan gaan we daarvoor!

Uw velgen laten richten door een expert?

Maak direct een afspraak

Velgen richten Oud-Beijerland: zo maken onze velgschade experts uw velg weer als nieuw

In onze werkplaats hebben onze professionals al duizenden velgen gericht en weer voorzien van nieuwe lak. Dat doen wij altijd volgens een vast schema, want zo kunnen wij u de hoogst mogelijke kwaliteit bieden.

Dit is ons vaste schema:

1. Aanleveren van velgen
Uw velgen worden door ons gedemonteerd. U kunt ze ook los aanleveren.

2. Reinigen
Wij maken uw velgen van binnen én van buiten schoon.

3. Inspecteren
In alle gevallen inspecteren wij uw velgen op (kleine) schades.

4. Verwijderen van lak
De huidige lak van uw velgen wordt verwijderd.

5. Repareren en/of velgen richten
Zijn er (kleine) schades geconstateerd? Dan herstellen wij deze.

6. Spuiten
Wij spuiten uw velgen in de originele of nieuwe kleur.

7. Afwerken
In alle gevallen worden uw velgen afgewerkt met een hoogglans, semi-gloss of matte acrylaat lak.

8. Monteren
Is uw velg 100% in orde? Dan gaan wij over tot montage!

velg-in-de-velgfabriek

Wat kost velgen richten Oud-Beijerland?

Dit kan per type velg en de schade verschillen.

U ontvangt bij velgen richten Oud-Beijerland een prijs op maat. Dit is afhankelijk van de beschadiging en uw type velg. Zo betaalt u bij ons dus nooit meer dan nodig.

Bent u benieuwd naar een indicatie van de prijs? Neem dan contact met ons op via
+31 (0)85 2006 916 of stuur een e-mail naar info@velgfabriek.nl.

 

Zo maken wij het verschil

  • Herstel op het hoogste niveau
  • Geen zichtbaar beitelpatroon
  • Geholpen met een glimlach
  • Hoogst haalbare glansgraad
  • Vrijblijvend advies
  • Haal- en brengservice
velgen richten oud-beijerland

Velgen richten Oud-Beijerland: Zakelijke klanten krijgen extra voordeel

Veel bedrijven in Oud-Beijerland en omstreken werken al samen met ons vanwege de extra voordelen die we bieden!

Als garage, dealer of leasebedrijf profiteert u bij ons van extra scherpe tarieven. Op die manier kunt u uw klanten helpen bij het richten én spuiten van hun velgen, zodat deze weer fabrieksnieuw zijn. Wij staan klaar om deze werkzaamheden voor u uit te voeren.

Bovendien bieden wij een haal- en brengservice binnen een straal van 25 km rondom Heinenoord.

Wilt u ook uw velgen laten richten?

Bent u benieuwd wat de kosten zijn voor het richten van uw velgen? Vul dan het formulier in!

U kunt ons ook bereiken per e-mail of telefoon.

Tel: +31 (0)85 2006 916

E-mail: info@develgfabriek.nl

Offerte aanvragen