velgen richten dordrecht

Velgen richten Dordrecht: uw velg wordt weer fabrieksnieuw

Indien u tijdens het rijden trillingen opmerkt in of aan uw auto, is de kans groot dat één van uw velgen beschadigd is. Een kleine beschadiging aan de velg kan niet altijd met het blote oog worden waargenomen, maar u zal het wel direct voelen tijdens het rijden. Zelfs de kleinste afwijking kan bij hogere snelheden instabiliteit veroorzaken, wat vaak resulteert in trillingen tijdens het rijden.

Een trillende auto is vervelend, maar een kromme velg kan ernstige gevolgen hebben. Het kan leiden tot snellere en onevenredige slijtage aan onderdelen, wat onzichtbaar is maar wel gevaarlijke situaties kan veroorzaken.

Bij De Velgfabriek richten wij dagelijks velgen in onze werkplaats. We herstellen de beschadigde velg en maken hem weer als nieuw.

Wilt u weten waarom steeds meer particulieren en bedrijven kiezen voor velgen richten Dordrecht bij De Velgfabriek? Lees dan verder en ontdek de voordelen van onze service!

4,7/5

Op basis van 79 Google-reviews

Mercedes-velg

Hoe ontstaat een kromme velg?

Een ongeluk schuilt vaak in een klein hoekje, en dat is letterlijk het geval. Schade aan uw velgen kan namelijk sneller ontstaan dan u wellicht verwacht.

Bij het inparkeren kan het bijvoorbeeld gebeuren dat u de stoeprand raakt. Dit kan soms enkel een kras veroorzaken, maar het kan ook leiden tot vervorming van de velg, zoals bij het raken van een gat of een steen.

Zelfs als u iets te snel over een verkeersdrempel rijdt, kunnen uw velgen schade oplopen. Een te hoge snelheid kan ertoe leiden dat de velg uit zijn oorspronkelijke vorm wordt gedrukt.

Velgen richten Dordrecht: een kromme velg, dat merkt u

Niet alle beschadigingen aan uw velg zijn zichtbaar, maar in de meeste gevallen kunt u tijdens het rijden wel merken dat er iets mis is.

Als u met een beschadigde velg rijdt, zijn er trillingen waarneembaar. Dit kan een trilling aan het stuur zijn, maar ook aan een stoel of andere onderdelen van uw auto. U merkt dit meestal bij hogere snelheden.

Een kromme velg is dus voelbaar tijdens het rijden. Daarnaast kan uw garage u wijzen op een kromme velg als er sprake is van onevenredige slijtage. Dit kan onder meer merkbaar zijn bij schokdempers, lagers of banden.

Twijfelt u of u een kromme velg heeft en bent u op zoek naar een specialist voor velgen richten Dordrecht? Kom dan gerust langs onze werkplaats.

band-205-55-R16-H
velgen richten dordrecht monteur aan het werk

Hoe werkt het richten van een velg?

Gelukkig kan een verbogen velg gerepareerd worden door het uitlijnen van de velgen, wat wordt uitgevoerd met een speciale uitlijnmachine.

Deze machine detecteert zelfs de meest minuscule onvolkomenheden door de velg te laten draaien, waarbij het om millimeterprecisie gaat. Nadat alle afwijkingen zijn vastgesteld, starten we met het herstelproces.

Met behulp van een hydraulische pers wordt de velg teruggebracht naar zijn oorspronkelijke vorm, wat het uitlijnen van de velg inhoudt. Wij zorgen ervoor dat alle afwijkingen met de grootst mogelijke nauwkeurigheid worden gecorrigeerd.

Wanneer u uw auto naar onze werkplaats brengt, doen wij het demonteren en monteren van uw velgen.

Dit zeggen onze klanten over ons:

Hans Van Meel

Gisteren mijn velgen opgehaald.
Als deze gasten het niet kunnen repareren dan weet ik het ook niet meer..

Mijn velgen waren als nieuw en mooi gepoedercoat

Moritz Vennik

Moritz Vennik

De mannen van velgfabriek kunnen zichzelf gerust kunstenaars noemen. Er werken vriendelijke mensen met een liefde voor auto’s. De resultaten spreken voor zich. Achteraf bleek er zich een probleem voor te doen met het ventiel. Maar, deze werd snel opgelost. Top!

Cesar Fonseca

Mijn velgen waren al jaren ontzettend beschadigd en gecorrodeerd. Ik dacht dat ze niet meer te repareren waren, maar de jongens van velgfabriek hebben ze weer als fabrieks nieuw gemaakt. Zelfs de binnenzijde van de velgen waren weer als nieuw. Hoop niet meer terug te komen maar zou nergens anders naar toe gaan met beschadigde velgen.

Velg-van-BWM-lichtmetaal

Welke soorten velgen kunnen jullie richten?

Zowel lichtmetalen als stalen velgen kunnen worden hersteld door richten, maar de ernst van de beschadiging is hierbij wel van belang.

Een vervormde velg is meestal goed te repareren door middel van richten, maar bij een flinke deuk kan het materiaal ook verder beschadigd zijn, wat kan resulteren in een scheur of zelfs een gat.

Daarom beoordelen we altijd eerst de conditie van de velg voordat we beginnen met het richten ervan. Als het haalbaar is om de velg weer zo goed als nieuw te krijgen, dan zetten we ons daar volledig voor in!

Uw velgen laten richten door een expert?

Maak direct een afspraak

Velgen richten Dordrecht: dit is onze werkwijze om uw velg weer als nieuw te maken

In onze werkplaats hebben onze professionals al duizenden velgen gericht en weer voorzien van nieuwe lak. Dat doen wij altijd volgens een vast schema, want zo kunnen wij u de hoogst mogelijke kwaliteit bieden.

Dit is ons vaste schema:

1. Aanleveren van velgen
Uw velgen worden door ons gedemonteerd. U kunt ze ook los aanleveren.

2. Reinigen
Wij maken uw velgen van binnen én van buiten schoon.

3. Inspecteren
In alle gevallen inspecteren wij uw velgen op (kleine) schades.

4. Verwijderen van lak
De huidige lak van uw velgen wordt verwijderd.

5. Repareren en/of velgen richten
Zijn er (kleine) schades geconstateerd? Dan herstellen wij deze.

6. Spuiten
Wij spuiten uw velgen in de originele of nieuwe kleur.

7. Afwerken
In alle gevallen worden uw velgen afgewerkt met een hoogglans, semi-gloss of matte acrylaat lak.

8. Monteren
Is uw velg 100% in orde? Dan gaan wij over tot montage!

velg-in-de-velgfabriek

Wat kost velgen richten Dordrecht?

Dit kan variëren afhankelijk van het type velg en de omvang van de schade.

Bij het richten van velgen in Dordrecht krijgt u een op maat gemaakte prijs. Deze is gebaseerd op de aard van de beschadiging en het soort velg dat u heeft. Zo betaalt u bij ons nooit meer dan noodzakelijk.

Bent u benieuwd naar een indicatie van de prijs? Neem dan contact met ons op via
+31 (0)85 2006 916 of stuur een e-mail naar info@velgfabriek.nl.

 

Zo maken wij het verschil

  • Herstel op het hoogste niveau
  • Geen zichtbaar beitelpatroon
  • Geholpen met een glimlach
  • Hoogst haalbare glansgraad
  • Vrijblijvend advies
  • Haal- en brengservice
velgen richten dordrecht doe je bij de velgfabriek

Velgen richten Rotterdam: Bedrijven krijgen bij De Velgfabriek extra voordelen

Veel ondernemingen in Dordrecht en omgeving werken al met ons samen vanwege de extra voordelen die wij aanbieden!

Als garage, dealer of leasemaatschappij geniet u bij ons van extra aantrekkelijke tarieven. Op deze manier kunt u uw klanten helpen bij het richten én spuiten van hun velgen, zodat deze er weer als nieuw uitzien. Wij staan gereed om deze taken voor u te verrichten.

Bovendien bieden wij een haal- en brengservice binnen een straal van 25 km rondom Heinenoord.

Wilt u ook uw velgen laten richten?

Bent u benieuwd wat de kosten zijn voor het richten van uw velgen? Vul dan het formulier in!

U kunt ons ook bereiken per e-mail of telefoon.

Tel: +31 (0)85 2006 916

E-mail: info@develgfabriek.nl

Offerte aanvragen