velgen reparatie strijen

Velgen reparatie in Strijen? Kom naar De Velgfabriek!

Velgen kunnen het uiterlijk van een auto maken of breken. Een kleine beschadiging aan de velg kan daarom al heel erg zijn.

Het is helaas onmogelijk om hier in het dagelijkse leven onderuit te komen. Tijdens het in- of uitparkeren van de auto kunt u gemakkelijk de stoeprand raken. Niet alleen kan dit een grote kras opleveren, ook kan de velg helemaal vervormen. Dit kan beide gelukkig gerepareerd worden.

Tevens kan het weer ook van invloed zijn op uw velgen. De kleur van het materiaal kan door oxidatie veranderen. Deze schade is ook mogelijk om te repareren.

Wij, de experts van de Velgfabriek, leveren alleen de beste kwaliteit op het gebied van velgen reparatie in Strijen en omstreken.

4,7/5

Op basis van 79 Google-reviews

Volkswagen-ID-beschadigde-velg

Met welke schades kunt u bij De Velgfabriek terecht?

Een ongelukje kan zo gebeuren. Dit hoeft niet eens uw eigen schuld te zijn, maar het is altijd vervelend om schade aan uw velgen te hebben.

 

Door in- of uitparkeren

U loopt elke dag risico om één of meerdere velgen te beschadigen tijdens het rijden. De schade die het meest voorkomt gebeurd tijdens het parkeren. Doordat de velg langs de stoeprand schaaft, wordt het materiaal beschadigd. Hierdoor kan er een kras of schaafplek achterblijven.

 

Door stoten met hogere snelheid

Een kras is hinderlijk, maar het is ook mogelijk dat de gehele velg vervormd. Dit heeft invloed op het rijcomfort en slijtage van de banden, ook al is het op het eerste oog niet direct te zien.

 

Door de invloed van het weer

Roest speelt ook een grote rol. Wanneer uw auto niet goed wordt onderhouden, bestaat de kans op oxidatie van uw velgen. Dat is ook mogelijk door de invloed van het weer. Zo verliest uw velg de kleur en glans.

 

De schades aan de velgen die wij hierboven allemaal hebben genoemd, kunnen wij als de specialisten van Velgfabriek repareren in Strijen en omstreken.

De Velgfabriek: alleen de beste technieken

Een beschadigde velg repareren is het werk dat een specialist doet. Wij bij de Velgfabriek focussen ons op één ding, dat is het repareren van velgen.

Wij maken gebruik van verschillende technieken wanneer wij een velg repareren. Deze zullen wij hier voor u uitleggen.

 

CNC

Bent u tegen de stoeprand aangereden met een velg met ‘diamond cut finish’? Dan kan de schade hersteld worden door middel van CNC draaien.

Als eerst wordt de velg ingemeten. Een computergestuurde machine gaat daarna de schade herstellen. De contouren van de velg worden gevolgd en oneffenheden tot 0,01 mm kunnen verwijderd worden.

De toplaag wordt na het slijpen afgewerkt met een hoogglans, semi gloss of acrylaat lak.

 

Spuiten

Heeft uw velg maar een kleine kras of schade? Dan herstellen we dit door middel van spuiten.

Als de laklaag is beschadigd, is alleen spuiten voldoende. U kunt ervoor kiezen om de kleur die u eerst had te spuiten, maar ook een andere kleur is mogelijk.

Net als bij CNC draaien wordt de velg afgewerkt met een hoogglans, semi gloss of acrylaat lak.

Is er meer dat u wilt weten over het spuiten van velgen? Dan kunt u een kijkje nemen op onze speciale pagina.

 

Poedercoaten

Poedercoaten is een techniek die bij nieuwe, maar ook beschadigde velgen gedaan kan worden. Er wordt dan een beschermlaag over de velg aangebracht.

Deze beschermlaag zorgt ervoor dat de velg beschermd is tegen alle weersomstandigheden, zo ook neerslag en vorst. Wanneer u winterbanden heeft, is deze methode dus al helemaal de juiste.

Wij verwijderen, anders dan de concurrenten, de lak door deze 72 uur in een ontlakbad te dompelen. Zo kunnen we vermijden dat er eventuele putjes of golven in de velg komen. De velg ziet er dan zo goed als nieuw uit.

Is er meer dat u wilt weten over het poedercoaten van velgen? Dan kunt u een kijkje nemen op onze speciale pagina.

 

Richten

Heeft u een stoeprand geraakt of was er oneffenheid in het wegdek? Dan kan het zijn dat er een afwijking is ontstaan in uw velg. Dit is op te lossen door richten.

Een deuk of kromming in de velg kan hersteld worden door richten. Zo krijgt de velg zijn eigen vorm terug. Zo stopt de auto met trillen, en zal er geen schade aan de band komen.

Wanneer er niet snel actie ondernomen wordt, is er dus meer kans op schade aan de velg of zelfs aan de band. Het is dus van belang om een kromme of gedeukte velg snel te laten repareren.

Is er meer dat u wilt weten over het richten van velgen? Dan kunt u een kijkje nemen op onze speciale pagina.

Ferrari-velg-zwart

Wilt u uw velgen laten repareren in Strijen?

Maak direct een afspraak
Velgen-reparatie-Strijen-De-Velgfabriek

Velgen reparatie Strijen: onze werkwijze

Wij, als specialist in reparatie van velgen in en rondom Strijen, vinden hoge kwaliteit erg belangrijk. Dat is de reden dat wij altijd op dezelfde manier werken.

 

1. Aanleveren van velgen
U kunt uw auto naar onze werkplaats brengen, maar ook de losse velgen. Wanneer u de hele auto brengt, halen wij de velgen van uw auto af.

 

2. Schoonmaken
Het is belangrijk om de velgen goed schoon te maken, voordat we ze kunnen repareren, poedercoaten of lakken. De velgen worden aan de binnen- en buitenkant schoongemaakt.

 

3. Bepalen van de schade
Na het schoonmaken, bekijken wij de schade. Dit doen we na het schoonmaken, omdat dan alles beter te zien is. Zo kunnen we niks over het hoofd zien.

 

4. Ontlakken van de velg
Wanneer de velg gepoedercoat wordt, wordt hij voor 72 uur in een ‘ontlakbad’ gelegd. Zo kan de lak loslaten. Op deze manier kunnen er geen putjes of golven in de velg komen.

 

5. Schade repareren
Nadat de velg schoongemaakt en ontlakt is, zal de schade hersteld worden.

 

6. Lak of poedercoating aanbrengen
Na het herstellen van de schade, brengen we de laklaag of poedercoating op de velg aan.

 

7. Afwerken van de velg
Wanneer de laklaag of poedercoating is aangebracht, zal de velg afgewerkt worden. Er kan gekozen worden uit hoogglans, semi gloss of matte acrylaat.

 

8. Monteren van de velg
Uiteindelijk worden de velgen weer op de auto gemonteerd. Als laatst worden ze gecontroleerd en gebalanceerd. Zo wordt er voorkomen dat er enige trillingen ontstaan.

De Velgfabriek: ook voor velgen reparatie in Strijen

Wij zijn in Strijen en omstreken de specialist op het gebied van reparatie van velgen. Wij kunnen ons zo noemen, omdat wij ons alleen focussen op het repareren van velgen.

Onze concurrenten doen dit als bijzaak, naast hun andere werkzaamheden als garage of autoschadeherstelbedrijf. Wij focussen ons echt alleen op het repareren, spuiten en poedercoaten van de velgen.

Onze werkwijze wijkt ook wat af van dat van anderen. Wanneer wij poedercoaten, maken wij gebruik van een ‘ontlakbad’. Zo laat de verf van de velg los en beschadigen we de velg zelf niet. Dit neemt iets meer tijd in beslag, maar zo kunnen wij wel hogere kwaliteit leveren.

En dat is precies waar wij naar streven bij De Velgfabriek, de hoogste kwaliteit leveren. Wij zijn pas tevreden, als de velg er weer zo goed als nieuw uitziet.

Kies De Velgfabriek

  • Reparatie op het hoogste niveau
  • Advies is vrijblijvend
  • Geen zichtbaar beitelpatroon
  • Service met een glimlach
  • Haal- en brengservice
  • Hoogst haalbare glansgraad

Dit zeggen klanten over ons:

GeoffreyMartin

Geoffrey Martin

Reeds drie sets velgen (Porsche 911 turbo, BMW M-velgen, Volvo midir R-design) als nieuw retour. De ene set was wat gehavender als de ander echter allen nu wederom bij benadering zo goed als nieuw. Tot zover de diamond cut velgen, rest nog twee sets Porsche 911 gecoate velgen, welke ik eerdaags afgeef met het volste vertrouwen op wederom een z.g.a.n. resultaat. Top bedrijf!

XanderBreuls

Xander Breuls

Het belangrijkste is natuurlijk dat ze een goede dienst/product leveren en dat doen ze. Mijn 21inch RS velgen met stoepschade zijn weer als nieuw en mijn winterset is prachtig zwart gepoedercoat. Maar het zijn ook leuke gasten die keihard werken. Leggen alles goed uit, bandjes nog even schoonmaken voordat ze in de auto gaan etc. Al met al: top!

FredVerspreek

Fred Verspeek

Had alle lovende reviews al gelezen en het resultaat is nog mooier dan verwacht: velg weer helemaal als nieuw en totaal niet te zien waar de beschadiging zat! En inderdaad: wat een aardige, behulpzame en vriendelijke jongens! Ik snap niet, dat er no zoveel auto’s met beschadigde velgen rond (blijven) rijden. Een absolute aanrader!

Velgfabriek-in-de-buurt-van-Strijen

Hoe snel kunnen jullie mijn velgen repareren?

Hoelang de reparatie van een velg duurt, hangt af van de schade. Bij een flinke schade kan het wat langer duren.

Meestal kunnen wij velgen binnen 72 uur repareren, wanneer ze hersteld moeten worden. Is er gekozen voor poedercoaten, dan duurt dit langer. De tijd waarin de velgen in het ‘ontlakbad’ moeten is al 72 uur.

Benieuwd hoelang de reparatie precies duurt? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen of langskomen bij de werkplaats. Zo kunnen wij gelijk een indicatie geven over de tijd.

Wat kost velgen reparatie bij De Velgfabriek?

De prijs hangt af van het type velg en hoe zwaar de schade is. Kleine schade is makkelijker te repareren, dus zal ook goedkoper zijn. Wij kunnen goed de prijs inschatten wanneer we een analyse kunnen doen.

Benieuwd hoeveel de reparatie kost? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen of langskomen bij de werkplaats.

Mercedes-G-Klasse-velg-zwart
Tesla-velg-voor
Tesla-velg-na
Lamborghini-velg-voor
Lamborghini-velg-na
Audi-velg-voor
Audi-velg-na
Tesla-velg-voor
Tesla-velg-na
Lamborghini-velg-voor
Lamborghini-velg-na
Audi-velg-voor
Audi-velg-na

Voor zakelijke klanten: haal- en brengservice

Bent u een zakelijke klant? Dan profiteert u extra bij De Velgfabriek!

In een straal van 25 km rondom Heinenoord bieden wij een haal- en brengservice voor onze zakelijke klanten. Daarnaast profiteert u als dealer, garage, leasebedrijf of schadeherstelbedrijf ook van scherpe tarieven.

Wilt u meer informatie? Bel ons dan op +31 (0)85 2006 916.

Lexus-dealership

Wilt u ook uw velgen laten repareren in de omgeving van Strijen?

Bent u benieuwd wat de kosten zijn voor het repareren van uw velgen in de buurt van Strijen? Vul dan het formulier in!

U kunt ons ook bereiken per e-mail of telefoon.

Tel: +31 (0)85 2006 916

E-mail: info@develgfabriek.nl

Offerte aanvragen