Header-Velgen-reparatie-dordrecht

Velgen reparatie Dordrecht? Specialisten van de Velgfabriek!

De velgen van een auto kunnen het uiterlijk van uw auto maken of breken. Ook kleine schades zijn hierdoor vaak erg storend.

Bij dagelijks gebruik van uw auto kunt u schade eigenlijk nooit voorkomen. Bij het in- of uitparkeren raakt u de stoeprand. Dit levert niet alleen flinke krassen op, maar vervormt ook de velg. In beide gevallen kunnen wij de velg voor u repareren.

Ook het weer heeft invloed op uw velgen. Oxidatie zorgt er namelijk voor dat de velgen hun kleur verliezen. Ook deze schade kunnen we herstellen.

Bij De Velgfabriek zijn we specialist in het leveren van topkwaliteit als het gaat om het repareren van velgen in Dordrecht en omgeving.

4,7/5

Op basis van 79 Google-reviews

Beschadigde-velg-stoeprand

Welke schades kunnen wij behandelen?

Er is niet veel voor nodig om uw velgen te beschadigen. Soms is de schade niet eens uw eigen schuld. Beschadigde velgen zijn hoe dan ook vervelend.

 

Schade bij parkeren

Dagelijks gebruik van uw auto brengt het risico met zich mee dat u uw velgen beschadigt. Het raken van een stoeprandje bij het inparkeren of uitparkeren is u vast niet onbekend. Uw velg schraapt langs de stoeprand en dit veroorzaakt een schaafplek of kras.

 

Stootschade

Een harde klap laat vaak een kras achter, maar kan de velg ook vervormen. Deze vervorming is vaak niet direct zichtbaar, maar heeft wel een negatieve invloed op het rijcomfort en de slijtage van de banden.

 

Schade van het weer

Hiernaast zijn velgen beïnvloedbaar voor corrosie. Slecht onderhoud en wisselende weersomstandigheden zorgen voor oxidatie. De aantasting zorgt ervoor dat de velg zijn kleur en glans verliest.

 

Bij De Velgfabriek bent u aan het juiste adres voor het verhelpen van alle bovengenoemde schades. Wij zijn de specialist in Dordrecht en omstreken.

Hoe verloopt de reparatie aan velgen in Dordrecht?

Voor het herstellen van schade aan uw velg kunt u het beste naar een specialist. Omdat we ons bij De Velgfabriek alleen bezighouden met het repareren van velgen mogen we onszelf een specialist noemen.

Voor het repareren van de schade aan uw velgen gebruiken wij verschillende technieken. Wij vertellen je hier graag meer over.

 

CNC

Heeft u met uw velg met een ‘diamond cut finish’ een stoeprand geraakt? Dan kunnen we deze schade met behulp van CNC repareren.

We meten de velg eerst in en gebruiken een computergestuurde machine om de schade te herstellen. Deze machine volgt de vorm van de velg nauwkeurig en verwijdert oneffenheden tot 0,01 millimeter.

Nadat de toplaag is afgeslepen, werken we deze af met hoogglans, acrylaat lak of semi gloss.

 

Spuiten

Heeft uw velg lichte schade of krassen? Dan kunnen we deze schade herstellen door de velg te spuiten.

Bij een lichte schade is de laklaag vaak beschadigd. Het spuiten van de velg maakt deze weer als nieuw. U kunt kiezen voor de originele kleur, maar ook kunt u een nieuwe kleur kiezen.

Ook bij het spuiten van de velg werken we deze af met hoogglans, acrylaat lak of semi gloss lak.

Wilt u meer weten over velgen spuiten? Lees dan verder op onze speciale pagina!

 

Poedercoaten

Wij kunnen zowel beschadigde als nieuwe velgen voorzien van een poedercoating. Poedercoaten is het aanbrengen van een stevige beschermlaag.

Deze robuuste beschermlaag beschermt de velg tegen winterse kou en neerslag. Dit maakt poedercoaten zeer geschikt voor wintervelgen.

Waar wij ons onderscheiden van bijna al onze concurrenten, is dat wij de velg gedurende 72 uur in een zogenaamd ‘ontlakbad’ dompelen. Zo werken we alle putjes en golven weg en is uw velg zo goed als fabrieksnieuw.

Wilt u meer weten over velgen poedercoaten? Lees dan verder op onze speciale pagina!

Richten

Heeft u te maken met een kleine afwijking in uw velg omdat u een stoeprand heeft geraakt? Dan is dit met richten op te lossen.

Door middel van richten herstellen we een kromme of een gedeukte velg. Met behulp van deze speciale techniek vormen wij de velg weer terug. Zo stopt de auto met trillen en voorkomen we dat de band beschadigt.

Heeft u een kromme of een beschadigde velg? Dan is het aan te raden om deze snel te laten repareren. Hoe langer u hiermee wacht, hoe groter de kans dat uw velg of band blijvend beschadigt.

Wilt u meer weten over velgen richten? Lees dan verder op onze speciale pagina!

Velg-mercedes

Wilt u ook uw velgen laten repareren?

Maak direct een afspraak
Velgen-reparatie-Dordrecht-De-Velgfabriek

Hoe gaan wij te werk?

Bij De Velgfabriek hechten wij als specialist veel waarde aan hoge kwaliteit. Om deze kwaliteit te waarborgen werken we met een vaste werkwijze. Het behandelen van uw velgen gaat bij ons als volgt:

 

1. U levert uw velgen aan
U brengt uw auto of uw velgen los naar onze werkplaats. Wanneer u met de auto komt demonteren wij uw velgen.

 

2. Het schoonmaken van de velgen
Om de velgen te kunnen repareren, lakken of poedercoaten maken we ze eerst goed schoon. Wij maken de velgen van zowel binnen als van buiten schoon.

 

3. Het beoordelen van de schade
Na het schoonmaken van de velg bepalen we wat de schade is.

 

4. De velg vrijmaken van lak
Wilt u de velg laten poedercoaten? Dan dompelen we de velg gedurende 72 uur onder in een zogenaamd ‘ontlakbad’. Zo voorkomen we het ontstaan van putjes in de velg.

 

5. Het repareren van de schade
Na het schoonmaken en eventueel ontlakken van de velg repareren we de schade.

 

6. Een lak of poedercoating aanbrengen
Wanneer de schade gerepareerd is brengen we een laklaag of poedercoating op de velg aan.

 

7. Het afwerken van de velg
Na het aanbrengen van een nieuwe laklaag werken we de velg af met hoogglans, semi gloss of matte acrylaat.

 

8. Het monteren van de velg
Na het monteren van de velg controleren we of er eventueel nog trillingen voorkomen.

Velgen reparatie Dordrecht: daarom kies je De Velgfabriek!

De Velgfabriek is dé specialist voor het repareren van velgen in Dordrecht en omstreken. Wij richten ons enkel en alleen op het herstellen van velgen.

De meeste concurrentie ziet het herstellen van velgen als een kleine dienstverlening. Zij repareren velgen als een van hun vele reparatiewerkzaamheden. Bij De Velgfabriek zijn we gespecialiseerd in het repareren, poedercoaten en spuiten van velgen.

Wij werken dan ook anders dan onze concurrenten. Bij het proces van poedercoaten plaatsen wij de velg in een zogenaamd ‘ontlakbad’. Dit bad verwijdert de verf van de velg zonder dat de velg hierbij beschadigt. Het resultaat is een velg die oogt als nieuw.

Kwaliteit is exact waar we voor gaan bij De Velgfabriek. Wij zijn pas tevreden als de velg zo goed als in nieuwe staat is.

De specialist op het gebied van velgen

  • Herstel van velgen op het hoogste niveau
  • Advies is vrijblijvend
  • Onzichtbaar beitelpatroon
  • Service met een glimlach
  • Haal- en brengservice
  • Hoogst haalbare glansgraad

Dit zeggen onze klanten over ons:

Hans Van Meel

Gisteren mijn velgen opgehaald.
Als deze gasten het niet kunnen repareren dan weet ik het ook niet meer..

Mijn velgen waren als nieuw en mooi gepoedercoat

Cesar Fonseca

Cesar Fonseca

Mijn velgen waren al jaren ontzettend beschadigd en gecorrodeerd. Ik dacht dat ze niet meer te repareren waren, maar de jongens van velgfabriek hebben ze weer als fabrieks nieuw gemaakt. Zelfs de binnenzijde van de velgen waren weer als nieuw. Hoop niet meer terug te komen maar zou nergens anders naar toe gaan met beschadigde velgen.

Moritz Vennik

Moritz Vennik

De mannen van velgfabriek kunnen zichzelf gerust kunstenaars noemen. Er werken vriendelijke mensen met een liefde voor auto’s. De resultaten spreken voor zich. Achteraf bleek er zich een probleem voor te doen met het ventiel. Maar, deze werd snel opgelost. Top!

Velg-Porsche-GTS

Zo lang duurt de reparatie van uw velgen bij De Velgfabriek

U wilt uw velgen het liefst zo snel mogelijk hersteld hebben. Dat willen wij ook, dus we bekijken vooraf goed de schade.

In de meeste gevallen herstellen we uw velgen binnen 72 uur. Dat is niet het geval bij poedercoaten, want het proces van ontlakken duurt alleen al 72 uur. Daarom krijgt u in zo’n geval een persoonlijk tijdsindicatie.

Is de schade grof? Dan kan het zijn dat we iets meer tijd nodig hebben. U weet dan in ieder geval wel zeker dat u in één keer van de schade af bent. Dat zorgt dat u niet nog een keer terug hoeft te komen.

Wat betaal ik voor de reparatie van mijn velgen?

Dat is afhankelijk van het type velg, de ernst van de schade en de gekozen vorm van herstel. Hier is dus niet één antwoord op.

We staan in de omgeving van Dordrecht bekend om onze hoge kwaliteit van velgen reparatie. Die reputatie hebben we niet voor niks, want we zijn specialisten. Ook voor u maken we graag een prijs op maat.

Wilt u een indicatie van de prijs? Neem contact met ons op of kom langs in onze werkplaats in Heinenoord.

De-Velgfabriek-Dordrecht
Mercedes-velg-voor
Mercedes-velg-na
Alfa-Romeo-velg-voor
Alfa-Romeo-velg-na
Abarth-velg-voor
Abarth-velg-na
Mercedes-velg-voor
Mercedes-velg-na
Alfa-Romeo-velg-voor
Alfa-Romeo-velg-na
Abarth-velg-voor
Abarth-velg-na

Haal- en brengservice voor zakelijke klanten

Wij bieden zakelijke klanten extra service, in de vorm van haal- en brengservice. Deze haal- en brengservice bieden we in een straal van 25 kilometer rondom Heinenoord.

Bent u dealer, schadeherstelbedrijf, een garage of een leasebedrijf? Dan helpen wij u graag met het repareren van velgen. Naast dat u als zakelijke klant profiteert van onze haal- en brengservice, bieden wij u ook scherpere tarieven.

Wilt u meer informatie? Dan kunt u ons bellen via +31 (0)85 2006 916

Autodealer-BMW

Wilt u ook uw velgen laten repareren in de buurt van Dordrecht?

Bent u benieuwd wat de kosten zijn voor het repareren van uw velgen in de buurt van Dordrecht? Vul dan het formulier in!

U kunt ons ook bereiken per e-mail of telefoon.

Tel: +31 (0)85 2006 916

E-mail: info@develgfabriek.nl

Offerte aanvragen